«

Endüstriyel olarak işlenen bitki türleri arasında bulunan jojoba yağı doymamış yağ oranı açısından oldukça zengini bir bitkisel yağdır. Kozmetik sektörünün vazgeçilmezleri arsında bulunan doğal yağ alternatif tıpta da sıkça tercih edilmektedir. Saç ve cilt bakımında tercih edebileceğiniz bitkisel yağ içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde olası tüm sorunlarınızı ortadan kaldırmaya yardımcı olacak.

Jojoba Yağı Faydaları Saymakla Bitmez.

Jojoba yağının faydaları

  • İçeriğinde bulunan simmondsini maddesi sayesinde yeme arzusunu bastıran bitkisel yağ iştah kapatıcı özelliğe sahiptir.
  • Göz hastalıkları için tedavi sürecini hızlandırmaya yardımcı olur.
  • Romatizmal ağrılar, kireçlenme sorunları ve eklem iltihaplanmaları gibi sağlık sorunlarını hafifletmede güçlü bir etkiye sahiptir.
  • İltihap kurutucu özelliğiyle kulak ağrılarında iç ve dış kulak iltihaplanmalarını kurutmaya yardımcı olur.
  • Genel cerrahi alanında etkili bir yağ olan jojoba yağı ağız mukozasından diş eti problemlerine kadar tüm sorunlarınızı gidermektedir.
  • Masaj salonlarında sıkça yer verilen yağ selülitli kişilerde portakal kabuğu görüntüsünü ortadan kaldırır. Aynı zamanda doğum sonrası vücutta oluşan çatlaklar için de tavsiye edilir.
  • İyi bir temizleyici olan jojoba yağı göz makyajını gözlerinizi tahriş etmeden çıkarabilmektedir.
  • Yüz temizliği, kuruyan cildin nemlenmesi, el ve ayaklarda oluşan iltihaplı egzama ve kuruma, cildin pul pul dökülmesi vb. sorunları ortadan kaldırmaktadır.
  • Saçlardaki kepek oluşumunu önleyerek saç köklerinin güçlenmesini sağlamaktadır. Saçlarınız sağlıkla kökten uca jojoba yağı bakımı ile uzayabilir.
  • Cilt kırışıklıkları üzerinde de etkili olan bitkisel yağ yaşlanmayı geciktirmektedir. Cildin elastiki dokusunu korumaya yardımcı olur.
  • Cildinizi baştan aşağı ölü deriden arındırır.
Jojoba Yağı

Jojoba yağı nasıl kullanılır.

  1. Cildinizi nemlendirici kremlerin içerisine birkaç damla jojoba yağı ekleyebilirsiniz.
  2. Doğrunuzdan saça veya cildinize uygulayabileceğiniz bitkisel yağı dilerseniz karışım halinde diğer doğal yağlarla da kullanabilir, içeriğinde jojoba yağı bulunan maske ve kürler hazırlayabilirsiniz.
  3. Masaj için cildinize uygularken papatya yağı, gül yağı veya yasemin yağı ile incelterek kullanmanız tavsiye edilir.
Jojoba Yağı

Jojoba yağının zararları nelerdir?

Cilt ve saç bakımı için oldukça faydalı bir yağ olsa da hassas kişiler için alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilme ihtimali bulunan jojoba yağını ilk kez kullananların mutlaka bileğinin iç kısmında test ederek kullanması önerilir. Harici olarak kullanılması gereken bir bitkisel yağdır.

Jojoba Yağının Faydaları Nelerdir?
Yazımıza oy verebilirsiniz

Bir önceki yazımız olan Sağlıklı Meyve Elmanın Faydaları başlıklı makalemizde E vitamini, elma ve elma fayları hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir Cevap Yaz

erymuharrem Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-Posta adresiniz paylaşılmayacaktır. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlenmiştir *